„Šiauliai“ pasipildė perspektyviu žaidėju

Į gimtąjį miestą sugrįžta jau anksčiau su komandos marškinėliais debiutavęs šiaulietis Domantas Šarauskas. Dvidešimtmetis 202 cm ūgio puolėjas su „Šiaulių“ klubu pasirašė sutartį pagal formulę „2+2“.

„Saulės“ krepšinio akademijoje karjeros pamatus kloti pradėjęs jaunasis krepšininkas 2021 metais išvyko į Kauną, kur laikinosios sostinės ekipos dublerių „Žalgirio-2“ ekipoje rungtyniavo iki šiol.

Abu jaunieji komandos žaidėjai Šarauskas bei Rokas Norutis rungtyniaus turėdami dvigubą licenziją.

„Smagu, kad šis jaunas bei alkanas, gerus duomenis turintis žaidėjas grįžta į savo miestą. Patirtį, kurią sukaups treniruotėse su pagrindine komanda, Domantas turėtų išnaudoti ir rungtyniaudamas Nacionalinėje krepšinio lygoje. Natūralu, kad ten jis gaus didesnę žaidimo rolę, – kalbėjo komandos vyr. treneris Žydrūnas Urbonas. – Be abejonės, ilgalaikė sutartis tik parodo, kad lauksime iš jo augimo, nusiteikimo bei sunkaus darbo treniruotėse, kas lems ir minučių kiekį aikštelėje.“

Iki išvykimo į Kauną aukštaūgis spėjo debiutuoti ir „Šiaulių“ krepšinio klubo sudėtyje, kai Lietuvos krepšinio lygoje žengė į aikštę 2020-2021 metų ketvirtfinalio serijoje prieš „Ryto“ krepšininkus. Per 2 mačus jis spėjo sužaisti 8 minutes ir pasižymėti 2 taškais.

Praėjusiame sezone Šarauskas antrame pagal pajėgumą šalies čempionate per 41 rungtynes aikštėje praleisdavo po 20,5 minutės ir rinkdavo 3,6 taško, 1,8 atkovoto kamuolio ir 0,6 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Nuo 2022 metų šiaulietis tris vasaras paeiliui atstovavo Lietuvos jaunimo rinktinėms. Šiemet U20 Europos jaunimo čempionate jis su bendraamžiais iškovojo penktą vietą. Per 7 sužaistas rungtynes puolėjas vidutiniškai pelnė po 0,8 taško, atkovojo po 1,5 kamuolio bei atliko po 0,8 rezultatyvaus perdavimo.

Taip pat pranešame, kad artėjančiame „Šiaulių“ komandos sezone bei pasirengimo etape neišvysime Karolio Giedraičio ir Jokūbo Rubino, kuriems yra ieškomos naujos karjeros stotelės.

Sudėties komplektacijai priartėjus prie pabaigos Saulės miesto klubas vis dar ieško vieno žaidėjo gynėjų grandyje.

Naujai suformuotą komandą pirmą kartą galėsite išvysti rugsėjo 6-7 dienomis Šiauliuose vyksiančiose Algimanto Mikšio taurės rungtynėse.

Pasiruoškite sparčiai artėjančiam 2024-2025 m. sezonui įsigydami „Geltonai Juodų klubo“ narystes.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...